Moi, mijn naam is Roel Barkhof en ik ben vanaf 1 januari 2022 voorzitter van het bestuur Huus van de Taol. Ik ben ondernemer, met een eigen bureau voor communicatie en public relations. Mijn familiegeschiedenis in Drenthe gaat terug tot zeker rond 1700.

Ik ben geboren in Emmen, opgegroeid in Borger en Veendam en na mijn studie via Coevorden weer teruggekomen in Emmen. Begonnen als journalist in Veendam heb ik tal van functies gehad bij allerlei kranten in de regio. Hierna kwam ik bij Radio Drenthe, waar ik met Albert Haar en Roelof Pieters TV Drenthe letterlijk ‘op zender’ heb gebracht.

In 1998 heb ik de overstap gemaakt naar het ondernemerschap. Ik ben daarin vooral een bouwer, een ontwikkelaar van nieuwe dingen en projecten. Taal is voor mij een iets levends, een absoluut onmisbaar onderdeel van mijn werk. Helder uitleggen waar het over gaat, waarom iets zo is, of wat we van plan zijn. Meestal voor mij in het Nederlands, maar het kan ook in het Duits en absoluut ook in het Drents.

Taal moet voor mij functioneel zijn, ervoor zorgen dat mensen zich fijn voelen en hun gevoelens goed kunnen uitdrukken, zichzelf en hun cultuur zelfbewust presenteren. En het moet helpen laagdrempelig te communiceren.