Na ‘Moi’ in Emmen nu door naar Klazienaveen

In mei 2023 was in wijkcentrum Angelslo in Emmen een Moi-cursus, verzorgd door docenten Aagje Blink en Grietje Meijer. Het enthousiasme van sommige cursisten was zó groot dat een Drenthecursus in Klazienaveen niet uit kon blijven.

Na acht avonden is de groep van docent Aagje Blink nu klaar. Ze sloten de cursus af op 11 maart in ‘De Noorderbreedte’ in Klazienaveen, waarbij ze uit handen van hun docent een getuigschrift ontvingen.

Voorafgaand aan deze laatste les organiseerde Aagje samen met collega-docent Willy Weerman op zaterdag 9 maart een prachtige wandeling in de bossen bij Ees. Tijdens de wandeling vertelde Willy over Ees in de oorlog en over de geschiedenis van het ‘stormbossie’. Deze Drenthecursus zat sowieso vol afwisseling, want tijdens andere lessen kregen de cursisten bezoek van schrijver Anne Doornbos en oud-docent Henk Pras. Zij vertelden over de ‘schrieverij’ en het Veenkoloniaal Drents.

Heeft u interesse in een cursus, laat dat dan weten door u aan te melden op http://www.huusvandetaol.nl/cursussen

We proberen bij het Huus van de Taol elk seizoen (september-mei) verspreid door de provincie enkele cursussen aan te bieden.