Bijzondere nieuwe verhalenbundel van Leny Hamminga: De Hunzeman

Leny Hamminga uit Taarlo schreef 36 verhalen over bijzondere mensen die gewone dingen doen en gewone mensen die bijzondere dingen doen.

TAORL – In het Burgtheater van Hennie en Harry van der Burg in Taarlo kreeg Jan Germs, oud-directeur van het Huus van de Taol, het eerste exemplaar van de verhalenbundel De Hunzeman van Leny Hamminga. Het is haar vierde boek dat bij uitgeverij Het Drentse Boek is uitgebracht.

De Hunzeman is een bundel verhalen over bijzondere mensen die gewone dingen doen en gewone mensen die bijzondere dingen doen. Leny Hamminga beschrijft ze met liefde en compassie; de personages zijn geen karikaturen maar mensen van vlees en bloed waarin je jezelf en mensen uit je omgeving kunt herkennen. De verhalen gaan over de zoektocht naar geluk en over eenzaamheid, verwondering en moed. Het boek De Hunzeman leert je mee te leven met mensen die allicht anders doen als jezelf, maar die je laten zien dat gevoelens bij iedereen hetzelfde zijn. 

Leny Hamminga (1954) schrijft verhalen, toneel- en liedteksten. Zij heeft als leerkracht en toneelregisseur gewerkt. De Hunzeman is haar vierde boek. Hiervoor schreef ze de kinderboeken Een haand achter ’t gerdien en Van Fransje Piepelaar die in een hond ging wonen en ook het boek Lena, dat bekroond is met de streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden. 

Het boek is voor € 14,95 te koop in de boekhandel en de webwinkel van het Huus van de Taol: https://huusvandetaol.nl/product/de-hunzeman-leny-hamminga/