In een unieke vertolking van het prachtige boek “De Winterkraaien” van Aar van de Werfhorst wordt een bijzondere akoestische voorstelling gepresenteerd. Dit is geen gewoon toneelstuk, musical of concert, maar een gloednieuwe ervaring die de grenzen van kunst en cultuur verkent.

Onder leiding van de bekende Gezinus Veldman brengt een honderdkoppig mannenkoor de liederen uit het boek tot leven in de streektaal, met nieuwe composities en gedichten die speciaal voor deze voorstelling zijn gemaakt. Ontroerende teksten en indringende muziek worden afgewisseld met voice-overs en zeven vertellingen in streektaal door Thea Kroese. Bas-bariton Nanco de Vries vertolkt de solopartijen, terwijl Gerard Abma op bugel en pianist/dirigent/componist Gezinus Veldman zorgen voor muzikale ondersteuning en solopartijen. Dit alles wordt gepresenteerd tegen een achtergrond van beelden uit de streek, waardoor het publiek anderhalf uur lang geboeid, ontroerd en in stilte kan luisteren

De voorstelling brengt het verhaal tot leven in een tijd rond het begin van de 20e eeuw, toen veenwinning met de hand nog aan de orde van de dag was. Het belicht een harde periode, maar ook een tijd van warm naoberschap, ontberingen en rampen. Zeven veenarbeiders verdrinken op gruwelijke wijze tijdens een storm in het kanaal van Coevorden naar het zuiden. De rode draad in deze bewerking wordt gevormd door de zeven verhalen van de slachtoffers en hun gezinnen. Ook de geschiedenis van het voormalige klooster van Sibculo speelt een mystieke rol in zowel het boek als de voorstelling.

Vanwege de vraag naar een akoestische voorstelling buiten de reguliere theaters, zal deze bijzondere ervaring plaatsvinden in De Goede Herder Kerk in Hoogeveen op 16 februari, met aanvang om 19.30 uur. Kaarten voor deze unieke voorstelling zijn verkrijgbaar voor €15 en kunnen worden besteld via info@levendvroomshoop.nlof tel. 0546-642191.