Mooi nieuws uit Emmen!

Vanaf 2024 moeten komgrensborden volgens nieuwe Europese regels sowieso vervangen worden, omdat er pictogrammen voor de navigatie bij op moeten. Volgens de PvdA-fractie uit Emmen een mooie kans om daar dan direct een tweede regel met de Drentse plaatsnaam aan toe te voegen voor een minimaal bedrag. Daarom hebben ze nu een motie ingediend om de plaatsnaamborden vanaf nu tweetalig te maken.

Emmen blijft gewoon Emmen, maar inwoners van bijvoorbeeld Barger-Compas, Schonebek, Loeksham en Weerdingermond hebben de kans dat hun dorp binnenkort een tweetalig plaatsnaambord krijgt.

Het voorstel van PvdA krijgt steun van een meerderheid van de Emmer gemeenteraad. Wakker Emmen en D66 zijn het ermee eens. Patrick de Jonge van de VVD komt uit Erica (“Veur oons is de toevoeging ‘op Erica’ genog”), vreest dat de borden roofgoed zullen worden. Marinus Kasteleijn (50PLUS) ziet de grootste uitdaging voor het tweelingdorp Nieuw-Amsterdam / Veenoord.

In de gemeente Coevorden worden nieuwe plaatsnaamborden sinds 2021 ook tweetalig gemaakt en ook de gemeente Tynaarlo maakte hiervoor beleid in 2023.