Mooi neis oet Emmen!

Vanof 2024 moet volgens Europese regels de komgrensborden sowieso vervangen worden, umreden dat er pictogrammen veur de navigatie bij op moet. Volgens de PvdA-fractie oet Emmen een mooie kaans um daor dan direct een tweede regel met de Drèentse plaotsnaam bij op te zetten veur een minimaal bedrag. Daorum hebt ze een motie indiend um de plaotsnaamborden vanof nou tweetaolig te maken.

Emmen blef gewoon Emmen, maor inwoners van bijveurbeeld Barger-Compas, Schonebek, Loeksham en Weerdingermond hebt de kaans dat heur dörp binnenkört een tweetaolig plaotsnaambord kreg.

Het veurstel van PvdA kreg steun van een meerderheid van de Emmer gemienteraod. Wakker Emmen en D66 bint het er met iens. Patrick de Jonge van de VVD komp van Erica (“Veur oons is de toevoeging ‘op Erica’ genog”), is der bang deur dat de borden steulen wordt. Marinus Kasteleijn (50PLUS) zöt de grootste oetdaging veur het twillingdörp Nei-Amsterdam / Veenoord.

In de gemiente Coevern wordt neie plaotsnaamborden sinds 2021 ok tweetaolig maakt en ok de gemiente Tynaorl meuk hierveur beleid in 2023.