Schrieversdagen in Theaterschuur Linde

Het Huus van de Taol en de Theaterschuur Linde gaan de samenwerking aan om een broedplaats van mooie verhalen en gedichten te maken! Voor iedereen die het leuk vindt om zelf te schrijven of die plannen heeft om dat te gaan doen, maar niet zo goed weet waar te beginnen.

Op twee zaterdagen, 14 oktober 2023 en 13 januari 2024,  zijn er in de Theaterschuur de Schrieversdagen. Schrijvers, geïnteresseerden en/of leergierige schrijvers krijgen dan de mogelijkheid om te praten over hun werk, nieuwe technieken te proberen en met elkaar van gedachten te wisselen over plannen en ideeën. Op deze zaterdagen zal het plezier in schrijven voorop staan, maar het is wel de bedoeling er ook wat van op te steken en met een voldaan gevoel en nieuwe inspiratie naar huis te gaan.

De begeleiding van de Schrieversdagen is in handen van Baukje Bloemert, die tot haar pensionering redacteur was bij uitgeverij Het Drentse Boek. De voertaal op deze dagen is Drents en Nederlands; het maakt niet uit in welke taal schrijvers willen schrijven.
Aanmelden voor de Schrieversdagen kan via huusvandetaol.nl/schrieversdagen. Kosten zijn in totaal € 20,- per persoon voor beide dagen. Daar krijg je dan ook koffie/thee en lunch voor.

Het Huus van de Taol is de streektaalorganisatie die het Drents promoot met als doel om het een taal te laten zijn waar de gebruikers trots op zijn en die niet-gebruikers waarderen.

Theaterschuur Linde is een initiatief van schrijvers Marga Kool en Jan Veenstra. Met de theaterschuur willen ze hun omgeving een kleinschalige, toegankelijke en betekenisvolle plek bieden om te genieten van cultuur, natuur en landschap.