Streektaolaovend in de bieb van Beilen

Woensdag 28 september organiseren Huus van de Taol en de Bibliotheek Midden-Drenthe een streektaalavond in de bibliotheek van Beilen. Het gevarieerde programma bestaat uit gedichten en verhalen van Jan Germs en Hans Katerberg. Annemiek Drenth zal de avond voorzien van mooie streektaalmuziek. De avond begint om 19.30 uur.

Kaarten zijn te koop aan de balie of in de webshop van het Huus van de Taol en in de bibliotheek van Beilen. Kaarten kosten € 7,50 in de voorverkoop en € 10,- aan de zaal.

 

Jan Germs

De verhalen die Jan Germs schrijft zijn deels autobiografisch, al gebruikt hij ook regelmatig zijn dikke duim. Hij schrijft over zijn familie, interesses en wat hem raakt.  Over de Drentse taal en Drents in het onderwijs heeft hij in zijn tijd als streektaalfunctionaris en directeur bij het Huus van de Taol ook gepubliceerd. Sinds 2020 is hij vaste columnist voor Drentstalig tijdschrift Zinnig.

Hans Katerberg

Als dominee was hij werkzaam in Marknesse, Westervoort, Bedum en zijn laatste standplaats Rolde. Hij kon goed uit de voeten met het Drents in kerkdiensten en bij uitvaarten. Hij is nu met emiritaat en woont in Borger. Nog altijd gaat hij voor in kerkdiensten, als het kan in het Drents (maar Nederlands kan hij ook). Verder is hij bezig met de Drentse vertaling van het bijbelboek Psalmen en schrijft columns voor het tijdschrift Zinnig.

Annemiek Drenth

Al heel jong had Annemiek belangstelling voor de muziek. Ze was nog maar vijf toen ze begon met zingen. Dat deed ze in verschillende koren. In 2012 won ze het eerste Drèents Liedtiesfestival met het lied Ik bin zo wies. Ze is daarnaast ook spreekster (Drents en Nederlands) op trouwerijen en uitvaarten en ze is streektaolambassadeur voor het Huus van de Taol in de gemeente Emmen.