In het ‘Markehuis’ in Grolloo deden op vrijdagavond 31 maart zo’n 100 mannen en vrouwen mee aan de derde Drèentse Streektaolstried. Deze ‘pubquiz’ werd weer georganiseerd door de Streektaolvrijwilligers van het Huus van de Taol in Aa & Hunze. De club die zich met hart en ziel inzet om daar waar het kan de Drèentse taol onder de aandacht te brengen.

Het team ‘De Broekstreek’ won met een krappe voorsprong met 65,5 punten van de groep ‘Belangeloos’ (vertegenwoordigers van Gemeentebelangen) die 65 punten scoorde. ‘De meisjes van toen'(Vrouwen van Nu Eext) gingen met de derde prijs naar huis.

Er waren acht categorieën waarmee de punten te verdienen waren, waaronder taal, actueel, ‘drentslate’ en husselwoorden. De presentatie werd opnieuw gedaan door Jan Germs uit Gasselte.

De Broekstreker ploeg blijkt een loos team te zijn, want ook in 2020 behaalden ze de eerste plaats met de Streektaolstried. Onderling bij de andere teams ging het er ook fanatiek aan toe: allemaal gingen ze in de toneelzaal van ‘Het Markehuis’ natuurlijk voor de winst!

De Streektaolvrijwilligers in Aa & Hunze kunt heel tevreden terugkijken op een spannende, zeer geslaagde en gezellige Streektaolstried 2023.

Alle uitslagen:

Streektaolstried Grol 2023 Huus van de Taol (1)