Abel Darwinkel

Abel is een begenadigd verteller die je een gezellige en leerzame avond of middag kan bezörgen.

Abel Darwinkel

Abel Darwinkel Drents schriever Huus van de Taol Het Drentse Boek

Abel Darwinkel is schrijver van talloze boeken, biograaf voor iedereen die vindt dat zijn levensverhaal bewaard moet blijven voor het nageslacht, redacteur en uitgever bij Uitgeverij Bij Abel, hoofdtrainer bij de voetbalclub HH combi in Hijken en Hooghalen en quizmaster. Van 2003 tot 2018 was hij streektaalfunctionaris bij het Huus van de Taol in Drenthe. In die functie presenteerde hij onder andere het streektaalprogramma Jasbuus vol Drents op TV Drenthe en was hij geregeld te horen in De Brink op Radio Drenthe.

Abel is een begenadigd verteller die uw vereniging, onderneming of familie een gezellige en leerzame avond of middag kan bezorgen. Hieronder de mogelijkheden:

  • Lezing over de interessante aspecten van de Drentse taal. Met behulp van een powerpointpresentatie wordt getoond waar de taalgrenzen in Drenthe lopen en hoe het Drents door de jaren heen veranderd is.
  • In 2019 en 2020 schreven Abel Darwinkel en Dr. Henk Nijkeuter samen twee prachtig vormgegeven boeken (uitgeverij Van Gorcum) over Sinterklaas in Drenthe en de Midwintertijd in Drenthe. Beide mannen verzorgen (samen of alleen) met plezier een speciale Sinterklaas- of Kerstlezing.
  • Voorlezen uit eigen werk. In april 2019 verscheen de Drentse verhalenbundel Waotertrappeln. De verhalen gaan over knikkeren en voetballen, uitgaan, vaderschap en wat er mis kan gaan tussen man en vrouw. Ze zijn herkenbaar en onderhoudend, en grappig met een serieuze ondertoon.

Een lezing bestaat doorgaans uit twee keer 45 minuten met een pauze van een kwartier. De kosten bedragen 125 euro.

  • Een gezellige, geheel verzorgde, avondvullende kwis met grappige leerzame vragen over de Drentse taal, de eigen woonplaats, gemeente en provincie. Een sportkwis, culturele kwis of politieke kwis behoort ook tot de mogelijkheden. Een kwis duurt inclusief enkele korte pauzes ongeveer drie uur. De kosten bedragen 200 euro.

Heeft u vragen? Kijk dan op mijn website www.abeldarwinkel.nl of bel of mail mij. 0516-850677 – abeldarre@gmail.com