Klaas Koops

"Der bint meerdere reden um mij as spreker te vraogen"

Klaas Koops

Klaas Koops Drents schriever Huus van de Taol Het Drentse Boek

Zo draag ik graag gedichten en korte verhalen voor. In het Drents wel te verstaan. Ik ben lid van de Drentse Schrieverskring, docent Drents en publiceer geregeld in Roet. Gedichten van mij zijn onder meer opgenomen in overzichten as Schepers van de Taol en Streupers van de Taol. Ook bevinden zich gedichten in de publieke ruimte, onder andere bij de molen Jantina Helling in Aalden en het Wolfspad in Hoogeveen.

Verder kan ik over diverse thema’s komen vertellen, zoals over de Drentse taal of het Asser stadsdialect, maar ook over dementie, de Asser Rijks HBS, honden en katten en (onderwijs)vernieuwing. Los daarvan, ik ben adoptant van het vergeetwoord ‘Hervormd’.

Het is voor mij niet moeilijk te verhalen over beeldende kunst. Ik ben lid van het Drents Schilders Genootschap, Stichting Drents Portret en de schildergroep De QuasiRealisten.

Ook kan ik mijn levensverhaal vertellen, waarvan schrijven en schilderen uitingen zijn. En openingen verzorg ik graag.

Mijn professionele ervaring als psycholoog, onderzoeker, adjunct-directeur, secretaris van een hogeschool, bestuursvoorzitter en gemeenteraadslid en die als schrijver en schilder maken dat ik hiermee ruime ervaring heb. Daarbij helpt dat ik coaching heb gehad van Jans Polling.

Mijn voordrachten zijn altijd goed voorbereid en kennen een persoonlijke ‘touch’. Anekdotes, humor en interactie zijn me niet vreemd. Vaak draag ik met tweemaal een kwartier voor.  Ik overleg altijd tot in de details met mijn opdrachtgever.

Gewoonlijk start ik met een persoonlijke anekdote en in mijn presentatie smeed ik verschillende gedichten en verhalen tot één thema.

Ik heb meermalen opgetreden in De Literaire Hemel, Taal aan Tafel, Taalschool Groningen, Verhaolen rond de Kachel en de Taalwerkplaats. Openingen verrichtte voor uiteenlopende organisaties.

Zie verder: www.klaaskoops.nl