Ria Westerhuis

Heur gedichten gaot over het leven, de natuur, het landschap rond de Reest, relaties, min en onmin.

Ria Westerhuis

Ria Westerhuis Het Drentse Boek Huus van de Taol

Ria Westerhuis, geboren aan de Overijsselse kant van de Reest, nu al jaren woonachting in Drenthe, draagt haar gedichten voor in het Drents of in het Nederlands.  Ze gaat met  gemak en op vanzelfsprekende wijze over van de een naar de andere taal. Haar gedichten gaan over het leven, de natuur, het landschap rond de Reest, relaties, min en onmin. Haar onderwerpen haalt ze uit haar dagelijkse leven of uit haar gedachten- en belevingswereld. De ene keer abstract,  de andere keer direct of fantasievol.  Ze wisselt serieuze, ondeugende en humoristische gedichten af met een praatje tussendoor. Ook dicht ze in het eRWeens, een mysterieuze taal met veelal gevoelig onderwerpen.

Ze bracht twee gedichtenbundels uit bij Stichting het Drentse boek, en twee bundels in eigen beheer. Publiceert in kranten en tijdschriften en treedt op door het hele land. Ook organiseert ze verhalen- en poëzie-avonden.

Bij haar optredens kan een muzikant geboekt worden die haar begeleidt en/of zelf zorgt voor een muzikaal intermezzo. Ook schrijft Ria gelegenheidsgedichten in opdracht.

Ria Westerhuis  www.riawesterhuis.nl