Literatuur in Drenthe

Op dizze website maak wij dankbaar gebroek van het wark van Henk Nijkeuter en Rouke Broersma, die beide – elk op zien eigen manier – een gedegen overzicht geeft van de Drentse schrieverij.

 

Nijkeuter

Dr. H. Nijkeuter schreef in 2001 zien dissertatie De pen gewijd aan Drenthe’s dierbren grond over de ontwikkelings in de schrieverij in Drenthe in de jaoren 1816 – 1956. In 2016 kwam het tweide deel oet under de titel Waor roet en blommen wortel schiet in ’t veld. Dit tweide diel gung over de periode tot 2015. Nijkeuter wil met zien wark een zo volledig meugelijke inventarisatie geven van de Drentse schrieverij, waorbij e ok wark van in het Nederlands schrievende Drenten in zien boeken opnummen hef.

Geschiedenis van de Drentse literatuur 1816-1956 Henk Nijkeuter Huus van de Taol Het Drentse BoekWaor roet en blommen wortel schiet in 't veld Henk Nijkeuter Huus van de Taol Het Drentse Boek (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Broersma

Rouke Broersma schreef in 1993 samen met Stieneke Boerma Drèentse schrieverij, een Drentse literatuurgeschiedenis. Dit overzicht van de Drentse schrieverij was eerst benaom bedoeld veur het underwies. Later zul Drèentse schrieverij anvuld worden met een bloemlezing van allén Drentse literatuur. Die bloemlezing kwam der ok en kreeg as naam  Scheupers van de Taolmet mooie en veulzeggende stukken oet verhalen en gedichtenUnder an de bladziede vin ie een link waormet ie de bloemlezing gratis downloaden kunt. Wieder schreef Broersma ok nog Drentse letteren, waorin e dieper op zien bloemlezing in giet.

Drentse letteren Rouke Broersma Huus van de Taol Het Drentse Boek (2) Scheupers van de Taol Rouke Broersma Huus van de Taol Het Drentse Boek (2)

 

 

Woj der meer over weten? Hierunder kuj de pdf’s gratis downloaden!

Samenvatting Drentse literatuurgeschiedenis 1837 tot heden

Dr. H. Nijkeuter

Meer lezen

Geschiedenis van de Drentse literatuur Deel 1

Dr. H. Nijkeuter

Meer lezen

Geschiedenis van de Drentse literatuur Deel 2

Dr. H. Nijkeuter

Meer lezen

Scheupers van de Taol

Rouke Broersma

Meer lezen

Drentse letteren

Rouke Broersma

Meer lezen