In zijn woonplaats Odoorn is op 2 november 2022 dichter Gezienus Omvlee overleden.

Zo rond  2000 begon Gezienus Omvlee met schrijven. Dat waren eerst voornamelijk kwatrijnen en sonnetten voor zijn collega’s van het gemeentehuis in Emmen.

In 2008 kwam Emmen Dichterbij uit, waarin een keur aan Nederlands- en Drentstalige gedichten van zijn hand was opgenomen. Het waren vooral gelegenheidsgedichten uit zijn ambtsperiode.

Samen met Klaas van der Meulen en Willem Koopmans schreef Omvlee in 2009  Drenthe, middelpunt der aarde. In datzelfde jaar vroeg Ton Peters of hij zich wilde aansluiten bij het lightverse-collectief, waar ook Rob Boudestein en Ben Hoogland bij hoorden. Boudestein, Hoogland en Omvlee vormden samen het dichtersgezelschap De Loftrompet. Verder was hij de eerste gemeentedichter van Emmen

Verder was hij een aantal jaar betrokken bij de organisatie van Taal an Taofel in Sleen.

Gezienus stond aan de wieg van het Nederlands Kampioenschap Light Verse, dat vorig weekend gehouden werd en waarbij hij nog digitaal aanwezig kon zijn.

Omvlee was al een tijdje ziek. Hij is 74 jaar geworden. Wij wensen zijn familie en naasten veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

 

 

Foto: Ko Oost