Op 11 maart is de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Praot Drents Met Mij online gekomen.

Zangeres Yonina Hendriks is geboren en getogen in Emmer-Compascuum als middelste in een gezin van drie kinderen. Er werd in huis plat gepraat: ‘Ik knauw wel het mieste van oes drieën, hoe dat is kommen, dat wee’k niet’.

Zingen
‘As ze mie eerder vreugen: ‘wat wi’j  later worden?’ dan zee ik zangeres of mamma. Dat is beide lukt’. Haar muzikaliteit heeft ze vooral van de kant van opa en oma, die liedjes maakten en zongen. De eerste band waar ze in zong was ‘Back Space’. Daar zat ze samen met haar broer, haar zusje en haar toenmalige zwager in .

Sister Sister
Na ‘Back Space’ gingen de zussen door als duo. Het eerste optreden was op een talentenjacht in Zwartemeer en dat smaakte naar meer. Intussen staan ze al ruim 15 jaar als Sister Sister op het podium. En konden ze elkaar als kinderen soms wal smoren, als duo is er in al die jaren nog geen onvertogen woord gevallen.

Hey Suzie
Sister Sister heeft twee keer meegedaan aan het Drèents Liedtiesfestival. De laatste keer met het nummer ‘Hey Suzie’ wat eigenlijk een andere draai geeft aan het nummer van Henk Wijngaard met dezelfde titel. In deze versie blijkt namelijk dat Suzie een vrouw van lichte zeden is die met elke vrachtwagenchauffeur meegaat. Wijngaard heeft tot nu toe nog niet gereageerd: ‘Ik ben nog steeds heul beneid wat hij der van vindt’.

Prinses
Hendriks is opgegroeid met carnaval in Emmer-Compascuum. Haar vader was ooit voorzitter van de carnavalsveriniging, pa en ma zijn prins en prinses geweest en dit jaar is ze zelf prinses geweest. En dat was best druk: ‘Je binnen overal. Je binnen het visitekaortje van de verieniging. Carnaval brengt mèensen samen’. Ze bezocht dus veel zusterverenigingen, ging langs bij verzorgingshuizen, scholen en karrenbouwers.

Knieperties bakken
Hendriks heeft het afgelopen jaor zoveel knieperties gebakken voor de carnavalsvereniging, dat ze zich er zelf over verbaast dat ze in de Drèentse doemstok niet voor stroopwafels gekozen heeft.

De podcast is te beluisteren op alle bekende streamingdiensten, zoals Spotify en iTunes. Ook staat hij op de website van RTV Drenthe en op onze eigen website.