EENAKTERFESTIVAL KÖRT & GOED

HET EENAKTERFESTIVAL KÖRT&GOED 2023: DOE MEE EN MELD JE AAN!


Elke twee jaar organiseert het Huus van de Taol in de meertmaond-streektaolmaond het eenakterfestival Kört&Goed. De eerste keer dat we dit festival organiseerden was in 2015. De opzet is steeds hetzelfde: maximaal twaalf eenakters worden op drie avonden op dri everschillende plekken in Drenthe gespeeld. Een jury beoordeelt dat wat er op de planken gebracht wordt. Elke avond levert een winnaar op. Deze drie winnaars gaan door naar de finale. De beste tweede van de drie voorronde-avonden mag ook naar de finale. En deze finale is de afgelopen keren in schouwburg Ogterop in Meppel geweest. Een nieuwe jury beoordeelt de finale.

In 2023: het vierde eenakterfestival Kört&Goed 

In maart 2023 is er weer een nieuwe editie van Kört&Goed. De drie voorrondes zijn in Zeijen (4 maart),  Noord-Sleen (11 maart) en Ruinerwold (25 maart). De finale is in schouwburg Ogterop in Meppel. Vanaf 1 september tot 1 december 2022 kunnen toneelgroepen zich aanmelden voor het festival.

Wie kan meedoen

Toneelverenigingen, buurtverengingen, vriendenclubs of welke andere groepen dan ook, kunnen zich aanmelden om mee te doen. De grootte van de groep is niet belangrijk; wal of de groep ook op het podium – op anderhalve meter – past.

Eisen voor de eenakter

De eenakter heeft een lengte tussen de twintig en dertig minuten en is helemaal of grotendeels in het Drents. De keuze van het genre is vrij; van familievoorstelling tot klucht tot serieus.

Grote decorstukken kunnen niet gebruikt worden, want er zit vaak maar tien minuten tussen de verschillende opvoeringen.

Vergoeding en begeleiding

Elke groep die mee doet, krijgt € 100,- om in elk geval een deel van de kosten (zoals voor de productie en Buma) te kunnen betalen. Verder hebben de deelnemers recht op deskundige hulp op het gebied van de Drentse taal en ondersteuning bij de regie (via het Huus van de Taol).

Aanmelden

Stuur een mail naar info@huusvandetaol.nl.