Vraogenliesten

Geregeld wordt er op het gebied van (streek-)taol online underzuuk daon deur middel van vraogenliesten. Op dizze bladziede kuj de miest recente underzuken vinden, waor aj zölf an metdoen kunt.

 

Stemmen

Dit samenwarkingspreject van RUG, CGTC en Lân fan taal is een quiz die op basis van olde dialectopnames oet het noorden en oosten van Nederland raden kan waor aj vort kompt! Dus praot ie Drents en bi’j beneid of ze met 10 vraogen raoden kunt waor aj vort kompt? Doe dan met!

In dizze app wordt ok vraogd um zölf dingen in te spreken. Dizze opnames worden dan broekt in WoordWaark, de interactieve multimediale taaldatabank.

Stemmen

Afleidingen

Neerlandistiek, het online tiedschrift veur taal- en letterkundig underzuuk, hef een vraogenliest online zet over verschillen in afleidingen.

Ze bint op zuuk naor regionale verschillen binnen de standaardtaal, dialectverschillen én verschillen tussen generaties . Dat is nog nooit systematisch underzucht, dus hoe meer mèensen de vraogenliest invult, hoe beter het inzicht in de situatie wordt. Dizze vraogenliest is dus niet allén veur streektalen, maar ok veur het Nederlands

Doej ok met?

Afleidingen