Oflevering 44 – Sander Vos – dinsdag 23 april

Het Huus van de Taol hef in samenwarking met RTV Drenthe een viefde seizoen maakt van de Drentstaolige podcast Praot Drents Met Mij. In dizze podcast prat directeur van het Huus van de Taol Renate Snoeijing met bekende en minder bekende Drenten over de rol die de Drentse taol in heur leven speult.

Sander Vos gruide op in Maanting. Hie was, naor eigen zeggen, een energiek en ondeugend jonkie. Nao de basisschoel gung e naor de middelbare schoel in ’t Hogeveine: ‘Mien studiebereik was niet zo hiel groot, ik vun der niet zoveul an.’

Horeca
Toen e stopte met schoel much e van zien va niet bij hoes hangen blieven. Daorum belde pa Vos zölf met het Wapen van Westerbork um te kieken of zien zeun daor an de slag kun. Dat was een goeie zet, want junior vuulde hum daor as een vis in het water.

Hotelschoel
De horeca was zó interessant dat Vos de hotelschoel doen gung in Grönningen. Oet zölfbescharming is e nooit op kamers wonen gaon: ‘Want anders har ik der nog zeten dèenk ik, want ik bin ok wal van de gezelligheid en de ofleiding is snel bij mij.’

Veur humzölf warken
Naodat e verscheiden baanties in de horeca had har, weur het tied um veur humzölf te begunnen: ‘Dat kwam umda’k een baos har en daor har ik het eigenlijk altied met in ’t gaoren’. Vos har namelijk altied aandere ideeën dan een aander en dat warkt niet aj in een stramien warken moet.

Horeca-coöperatie
‘Ik dèenk dat het een vrij unieke situatie is zoaw ’t hebt met mekaar in Börk, daw in een coöperatie alles waw gebruukt samen inkoopt. ‘ En dus warkt alle horeca-undernimmers in Börk hiel nauw samen, umdat ze zo meer inkoopveurdiel behalen kunt.

Coronatied was fantastisch
Allewal e nou, nao een jaor of veer nog wal last hef van de financiële tegenslagen oet de coronatied, vund Vos het toch veural een fantastische tied qua undernimmen. Hie weur dwungen um aans te dèenken en kwam met aandere concepten op de proppen, want ‘aj een half jaor achter mekaar schnitzels, saté en spareribs in een bakkie metgeeft, dat verveelt ok wal een keer’.

Biertappen
Vos is in 2022 Drents kampioen biertappen worden:  ‘Biertappen is eigenlijk een hiel specialistisch vak, dat wordt nog wal ies underschat, dat luustert nauw’.

Toekomstdreum
Vos is gien man van piketpaolties die precies wet waor e over tien jaor staon wil. En dat vindt e ok niet zo belangriek:  ‘As de mèensen met wie ik wark en waorum ik geef allemaol nog gezond bint en gelukkig, dan bin ik ok gelukkig.’

 

Podcast luustern